signatur Allan Rahbek

Kunstmaler Allan Rahbekselvportraet Allan Rahbek

"Sideløbende med et liv som tækkemand, som er et arbejde med naturmaterialer og ofte på skønt beliggende ejendomme, dyrker jeg min passion for maleriet.

Opvokset i en tid, hvor abstrakt ekspressionisme er det dominerende i dansk kunst, har jeg fastholdt min personlige præference for det genkendelige maleri, eller rettere, min fortolkning af det, jeg ser.

Jeg er fascineret af materialerne, som jeg bruger. Jeg elsker lugten af de vegetabilske olier og terpentin, farvernes forskellige karakter og penslerne. Alt sammen materialer som er udviklet igennem flere tusinde år siden vore forfædre malede på hulevæggen for at udtrykke deres følelser og formidle deres indtryk til andre.

Et godt maleri er en emotionel fortælling.

For mig er det mindre vigtigt, hvad et billede forestiller end hvordan det ligner fordi, det som er det interessante, er spændingsfeltet imellem det sete og måden hvorpå det bliver malet.

Malingen, lærredet, penslen og paletkniven har sit eget sprog akkurat som tonerne, klangen og rytmen på et musikinstrument har sit.

Jeg ønsker ikke en fotografisk lighed, men tilstræber et malerisk udtryk, hvor man kan fornemme både hvad motivet indeholder og samtidig glæde sig over sporene efter malerens stræben.

Portrættet er en særlig spændende udfordring, da det ud over den ydre lighed, kræver en lighed udtrykt ved personens kropssprog. Det første er let, det sidste er vanskeligt, som Leonardo Da Vinci sagde. Det trøster mig lidt, at også han syntes det.

...Et godt maleri er en emotionel fortælling


Allan Rahbek ◦ Hornbjergvej 82 ◦ 8543 Hornslet ◦ artist.allanrahbek@gmail.com ◦ +45 2065 9048